Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Czy wierzycie, że ceny...?

Metin0wiec

Ceny Metin2  

103 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Ceny Metin2 Wróc? Do Normy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam do was pytanko, a właściwie ankiete :D. A pytanie brzmi

Czy Ceny Metin2 Wrócą Do Normalności? (czyli małż 8kk, a nie 100kk)

Głosujcie!

1316822982_by_meno.gif
Opublikowano

Wrócą do normalności jak pobanują yangsellerów i ceny yangów na allegro pójdą w górę ;> Nie mówie że wszystkich ale większość no a wątpię żeby to zrobili...

Opublikowano

wątpie. albo gracze ustalą to między sobą, albo team metina nie będzie chciał takich wysokich cen. chociaż ich to mało obchodzi.

ja myśle, że nie wrócą do tamtejszych cen. :)

Opublikowano

To wszystko zalezy od tego jakie jeszcze nowe cheaty wymysla ludzie

Im wiecej cheatow tym wiecej botow/wieksza cena itemkow

Natomiast przyklad np. us od z8game,malo graczy/botow i fms +9 dobrego za 20kk kupisz

sstwc.jpg

Opublikowano

Dla mnie teraz jest dobrze, bo ten kamyk kosztuje 1kkk. Jak cena kamyka wzrośnie dopiero będzie masakra. Ceny wrócić nie wrócą niestety.

Pamiętacie jak żal +2 kosztował 250kk, a ebo 5b +9 po 70kk? :)

LIBERTA PER GLI ULTRAS! 1908!

Opublikowano

wroca ;] juz yangi na suriuszu stoja po 50zl/1kkk kamol 200kk malz 10kk

Na syriuszu są w miare ogarnięte ceny, ale tylko na tym serwerze. Na starszych wszedzie kamol chodzi po 999kk, bodzio po 200kk, malz po 120kk.

LIBERTA PER GLI ULTRAS! 1908!

Opublikowano

Ale pamiętajcie , że też po takich cenach Wy sprzedajecie...

Chociaż sam wolał bym obracać mniejszą ilością gotówki...

Pamiętam aurę po 100k :)

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

na syriuszu sa takie cene bo jest to w miare nowy serwer i inflacja nie zdąrzyła jeszcze tak wzrosnąć jak na reszcie serwerów

odpowiadajac na pytanie:

oczywiscie ze ceny nie spadną, z powodu wielu botów i yang sellerów nadal rosną i zapewne będą rosnąć :) gm proponuje zwiekszyc możliwą cene do zapłacenia w tobole bo niektórych itemków nie ma już jak sprzedawać ^^

Opublikowano

dla mnie to jest nienormalne teraz to ludzie zamiast sprzedawac eq to wymieniają się za Kamienie duchowe .... Reset gdyby był to by było spox a jak nie to polecam metin2.com

25860852250340054243.png

Opublikowano

Moim zdaniem ceny juz nigdy nie wrócą do stanu sprzed 2 lat. Wy mówicie o małży za 8kk. Ja pamiętam jak małż po 200k chodziła, a fms +9 mozna było za 10kk kupić. Ale ostatnio zauważyłem, że ceny powili spadają. No ale znając pl za kilka tygodni znów wzrosną i tak kółeczko się zamyka.

Opublikowano

Nie spadna...Niby jak maja spasc skoro ilosc yang na serverze ciagle wzrasta ? Moim zdaniem dobrym rozwiazaniem byloby uciecie 2/1 zer/a od posiadanej kwoty tzn . jesli masz 2.000.000.000 to po odcieciu bedziesz mial 20.000.000 yang.

s5 - 65 / 70 / 82 lv OFF

ferwgre.png

Balmora !

Opublikowano

NIE!!! :P

Dlaczego ??? Ponieważ yangsellerzy zawsze będą bo gm'om nie chce się ich banować albo coś w tym stylu ^^^ A jak wybanują to za miesiąc może trochę dłużej na allegro znowu będzie yang 242412kkkkkkk za 0,30zł

@

Hehe te 242412kkkkkkk za 0,30zł to tylko głupi przykład ;P

Opublikowano

Ceny nie wrócą do normy, a przynajmniej na serwerach 1-24... na Syriuszu jest w miarę jeszcze, ale co będzie potem.

Opublikowano

Ucięcie zer w EQ nie wchodzi w grę bo kasa jest własnością gracza i GF nie ma prawa jej zabrać graczowi tak samo jak wam eq nie mogą zabrać

Opublikowano

jeżeli nie będzie yangselerow to ceny wrócą do normalności..

ale z drugiej strony jeżeli myślisz ,że normalność to małż 8kk to nie wiem o co come on...

jeżeli ceny już mają wracać to małż powinna stać bezproblemowo 500k max.

takie kiedyś ceny były i takie powinny wrócić ,lecz to raczej nie możliwe...

PS.

za używanie ,tworzenie i rozpowszechnianie hackow ,podobnie jak i sprzedaż yangow itd. powinni karać jak w japoni czy gdzie to tam jest...

wtedy byłby wreszcie porządek.

hersygna.png
Opublikowano

Niestety nigdy nie powróca stare dobre czasy (aura 600k, wir 400k) to już dawno minęło, teraz to wszystko może iść nawet w górę.Osobiście po 6 mies przerwy wchodzę na polskiego metka na starą postać i jak zobaczyłem ceny to normalnie ocipiałem... Jeszcze niedawno można było kupić całkiem przyzwoite eq a teraz jakieś śmieci...

Opublikowano

na syriuszu sa takie cene bo jest to w miare nowy serwer i inflacja nie zdąrzyła jeszcze tak wzrosnąć jak na reszcie serwerów

odpowiadajac na pytanie:

oczywiscie ze ceny nie spadną, z powodu wielu botów i yang sellerów nadal rosną i zapewne będą rosnąć :) gm proponuje zwiekszyc możliwą cene do zapłacenia w tobole bo niektórych itemków nie ma już jak sprzedawać ^^

czyli np. samochod maluch bylby proukowany jako ostatni samochod swiata to byscie pisali ze jest odstatnim samochodem swiata i ma cuda techniki.syriusz ma prawie rok i ceny tam tez sa jak na kazdym serwie bo jedni odchodza np. z s10 i ida na s25 i wala ceny wysokie i tak na s25 ktos patrzy ze np. malz za 200kk o walnie cene 250kk i potem nastepni widza ceny 250kk i ze malz zlazi i tez daja taka.jedni kupowali yangi na allegro inni wystawiali drozej itemy i dzieki temu mamy ceny z kosmosu!!!

Opublikowano

Wszyscy gracze od początku chcieli na danym itemku wyciągnąć od drugiego jak najwięcej. Kiedy im się to udawało pomyśleli, że za drugim, za trzecim i za jeszcze kolejnym razem się uda. Teraz oni narzekają na ceny, bo są strasznie kolosalne, bo nic nie można kupić. Więc się nie dziwcie :)

Gdyby nie przebijanie ceny za itemka pomiędzy kilkoma osobami ceny mogły by być znacznie niższe. Te parę lat temu wystarczyło posiedzieć trochę w V2 i z uzbieranych itemków otrzymywało się od handlarki ok. 5-7kk. W dzisiejszych czasach potrzebne są takie itemy jak np. Kamień Duchowy, a on stoi 1kkk, a my nadal od handlarki otrzymamy te 5-7kk.

Jak sobie pościelili tak się wyspali.

Czy ceny wrócą do dawnej postaci?

Jak dla mnie to aż żal o tym mówić, bo trzeba by było nie wiadomo co wymyślić, żeby to opisać. One już nie wrócą do normy, administratorzy nie usuną tych dwóch czy ilu tam zer z każdego konta.

Jednym z kilku rozwiązań jakie być może by wypaliły (chodź szanse są przybliżone do Lotto) to spowodowanie brak zainteresowania ze strony kupców lub obcięcie towaru oraz np. zakaz handlowania yangami na allegro czy gdziekolwiek.

zenm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...